Melanchthon is een open christelijke scholengemeenschap die geïnspireerd is door de verhalen in de Bijbel. Wij geloven in naastenliefde, verbondenheid, optimisme en eigenaarschap. Wij doen ons best voor gelukkige mensen op een gezonde aarde, nu en in de toekomst, dichtbij en veraf.

Welkom
Op Melanchthon is iedereen welkom, je mag komen zoals je bent. De kracht van Melanchthon zit in de diversiteit. Wij zijn allemaal anders én hebben veel met elkaar gemeen. Wij respecteren wie je bent en verwachten ook dat je de waarden en opvattingen van anderen en onze scholengroep respecteert.

Middenin de samenleving
Wij staan middenin onze multiculturele, multimediale en globaliserende samenleving. Het is onze taak om de jonge mensen, die aan ons worden toevertrouwd, te begeleiden naar hun toekomst. Een toekomst waarvoor zij verantwoordelijkheid zullen dragen en waarin zij respect voor zichzelf, de ander en voor de omgeving tonen.

Leren voor het leven
De stem van Philippus Melanchthon klinkt overal door in onze scholen. Wij voelen een opdracht die verder strekt dan het behalen van de wettelijke doelstellingen. Wij willen onze leerlingen meer meegeven dan de kennis en de vaardigheden die zij nodig hebben om de kerndoelen te behalen en de examens succesvol af te ronden. Wij vinden het belangrijk om jonge mensen uit te dagen en te ondersteunen om een volwaardig mens te worden. Bij ons leren leerlingen over het leven: normen en waarden, sociale vaardigheden, menselijke vaardigheden, je bestemming ontdekken. Wij geloven in reflectie, dialoog en de verantwoordelijkheid van ieder mens om zijn eigen bestaan vorm te geven.

Trots
Wij zijn trots op al onze ruimdenkende en betrokken docenten en medewerkers. Mensen die open staan voor dialoog, die de leerlingen en elkaar helpen, richting geven, zichzelf blijven ontwikkelen en onze scholengemeenschap in beweging houden.

De wereld verandert, mensen veranderen, en dus blijft ook ons onderwijs in beweging. Maar de mens blijft altijd centraal staan. Samen bouwen wij aan de samenleving van morgen.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen