Melanchthon Kralingen ontvangt predicaat excellent

Het is van essentieel belang dat elk kind gelijke onderwijskansen krijgt, zodat ze hun talenten optimaal kunnen benutten en hun dromen kunnen verwezenlijken. Om dit te bereiken, is hoogwaardig onderwijs een absolute vereiste. In de afgelopen periode hebben 51 scholen (binnen het primair, voortgezet en speciaal onderwijs) deelgenomen aan het traject Excellente scholen. Hun profielen zijn zorgvuldig beoordeeld door de onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een voorbereidingsgesprek en een jurybezoek.

Vandaag ontvingen vijf Rotterdamse scholen het predicaat Excellente School 2023 – 2026. De predicaten zijn bedoeld om de ambities van de scholen verder te stimuleren en te bevorderen dat deze scholen hun kennis delen met andere scholen, zodat scholen kunnen leren van elkaar.

De jury heeft geoordeeld dat Melanchthon Kralingen voor de tweede keer dit predicaat mocht ontvangen. Het welbekende koffertje is door Rogier Oet (Directeur Toezicht bij de Inspectie van Onderwijs) aan twee leerlingen in de aula overhandigd. De leerlingbegeleiding behoort tot de beste van heel Nederland.  Wat zijn wij trots op deze prachtige prestatie!

Felicitaties aan de leerlingen en het team van Melanchthon Kralingen zijn dan ook zeker op zijn plaats!

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam

Deze school is een voorbeeld voor andere vmbo-scholen in Nederland!

Docenten hebben hier echt interesse in je. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen

Voor een aantal vakken doe ik eindexamen op een hoger niveau

Op het technasium werken we veel met projecten, waardoor je ontdekt wat je leuk vindt om te doen