We vinden het enorm leuk dat je geïnteresseerd bent in onze school en wilt weten hoe je je bij ons kunt inschrijven!

Overstaproute PO-VO
Rotterdam maakt gebruik van de Rotterdamse Overstaproute. Hierin is precies beschreven hoe de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat. Elke school in Rotterdam moet zich hieraan houden, daardoor heeft iedereen een eerlijke kans om geplaatst te worden op de school van jouw voorkeur.

Wat neem je mee?
Als je komt aanmelden, kom je langs met (één van) je ouders of verzorgers en neem je mee:
* het schooladviesformulier (met de unieke code).

Samen vullen we het aanmeldformulier in op school, je bent dan aangemeld. Als wij jouw dossier hebben beoordeeld, krijg je bericht dat je definitief bent ingeschreven. Als alle gegevens, inclusief je eindtoetsscore en eventueel heroverwogen basisschooladvies, definitief zijn, word je in een klas geplaatst.

Wanneer kun je worden geplaatst?
Als je basisschooladvies past bij onze school (BL, KL, GL en/of TL of TL/Havo), dan past je advies bij onze school. Daarnaast kijken we naar je ondersteuningsbehoefte; als deze past binnen ons Schoolprofiel ben je plaatsbaar. Tenslotte is het nog belangrijk om te weten hoeveel plaatsen we hebben. We geven dat elk jaar door aan het samenwerkingsverband Koers VO via Onderwijs Transparant. We kunnen elk jaar ongeveer 100 nieuwe leerlingen plaatsen.

Overaanmelding
Als zich meer leerlingen aanmelden dan we kunnen plaatsen, wordt er geloot. Dat gebeurt door een notaris, omdat we dit zo eerlijk mogelijk willen laten verlopen. Loting vindt alleen plaats als er overaanmelding is en dat kan dus verschillen per niveau.
Als je op het moment van aanmelding al een broer of zus op onze vestiging hebt zitten, dan krijg je voorrang bij een eventuele loting. Dat geldt ook als het een stiefbroer of -zus is, of een halfbroer of -zus.
Je krijgt dan na de aanmelding een brief met een lotingsnummer, direct na de loting is de uitslag terug te vinden op onze website en je krijgt uiteraard een brief met de uitslag van de loting. Als je bent uitgeloot, wordt je direct aangemeld bij je school van tweede voorkeur.

Tijdpad
Open Dag: vrijdag 28 januari 2022
Start aanmeldperiode: 21 februari 2022
Einde aanmeldperiode: 25 maart 2022 verlengd met 1 week
Voorjaarsvakantie: 28 februari 2022 – 04 maart 2022 de school is dan gesloten
Aanmelden: tussen 21 februari en 25 maart 2022 op maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 16.30 uur. Graag bellen voor een afspraak (010) 452 6138.
Extra Inschrijfmomenten:
– maandag 21 februari 2022: 19.00 – 21.00 uur afspraak niet nodig
– woensdag 23 februari 2022: 19.00 – 21.00 uur afspraak niet nodig
– woensdag 09 maart 2022: 19.00 – 21.00 uur afspraak niet nodig
– zaterdag 12 maart 2022: 10.00 – 12.30 uur afspraak niet nodig
Eventuele loting: donderdag 31 maart 2022
Definitieve plaatsing: vrijdag 01 april 2022
mits geen extra ondersteuningsbehoefte

Inschrijven voor zij-instroom: leerjaar 2, 3 of 4
Als je op een andere school zit en graag vanaf leerjaar 2, 3 of 4 op Melanchthon Kralingen wilt komen, dan begrijpen we dat heel goed. Of we je kunnen plaatsen hangt af van het aantal plaatsen we hebben in het leerjaar, dat weten we vaak pas tegen het einde van het schooljaar.

Je kunt je natuurlijk wel al eerder aanmelden, het betreffende afdelingshoofd neemt contact met je op om een dossier aan te leveren en eventueel een intakegesprek in te plannen.
Wat hebben we van je nodig:
* een volledig dossier, met o.a. een VO-VO-formulier
* een recent rapportoverzicht

Afspraak maken voor aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’