Opleidingen

Mavo+
Onze mavo is één van de beste van Nederland. We noemen het zelfs “mavo+”, omdat je niet in 6, maar in 7 vakken examen doet. Je kunt kiezen voor 2 profielen: Economie & Maatschappij of Science & Technologie. Veel leerlingen gaan met hun mavo-diploma verder op de havo, bijvoorbeeld op Melanchthon Schiebroek, maar je kunt ook heel goed naar het mbo. Leerlingen die door willen naar de havo, krijgen een extra programma om nóg beter voorbereid te zijn op het havo-programma.

Economie & Ondernemen (bbl en kbl)

Als je het leuk vindt om met geld te werken op een kantoor, bij een bank of verzekeringsbedrijf, of graag een eigen winkel wil beginnen, dan is de opleiding Economie & Ondernemen echt iets voor jou. De maatschappij zit te springen om echte experts, daarom krijg je in leerjaar 3 en 4 keuzevakken die jou expert maken in de economische sector.

Zorg & Welzijn (bbl en kbl)

In de Zorg & Welzijn-sector werken mensen die het leuk vinden om met andere mensen te werken, bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf, een ziekenhuis of bij de tandarts. Je kunt in deze opleiding kiezen voor keuzedelen uit andere opleidingen, zodat je jezelf breed opleidt en de mogelijkheden verruimd om naar een andere mbo-opleiding te gaan. Voor deze opleiding doe je geen examen in het vak wiskunde.

Dienstverlening & Producten (bbl en kbl)

Ben je meer technisch aangelegd, dan is Dienstverlening & Producten een goede keuze. Je leert hoe je video’s monteert, een website bouwt of een app maakt voor je telefoon. En waar kun je nou gewoon gamen voor school, nou hier dus!

Onderzoek Beroepsgericht (OBG)

Natuurlijk helpen we je al vanaf het eerste leerjaar heel goed met het kiezen van een opleiding die bij jou past. Je krijgt in leerjaar 1 en 2 de vakken Onderzoek Economie & Ondernemen, Onderzoek Zorg & Welzijn en Onderzoek Science & Technologie. Hierbij leer je al heel praktisch welke beroepsrichtingen bij je passen, zodat je in de bovenbouw een goede, weloverwogen keuze kunt maken. Elke periode doe je een bliksemstage: dan ga je een middagje meekijken in een echt bedrijf, bijvoorbeeld bij een advocatenkantoor, of bij Happy Italy.

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’