Trots op onze Excellente School
De Onderwijsinspectie geeft Melanchthon Kralingen de hoogst mogelijke waardering: goed. Bovendien werd onze school in januari 2020 uitgeroepen tot excellente school; een eer die maar weinig middelbare scholen in Nederland krijgen. In 2023 werden we als een van de weinige scholen in Nederland nogmaals beoordeeld als excellente school! De Inspectie is vooral onder de indruk van de sfeer op de school, de manier waarop wij werken en de goede resultaten die de leerlingen behalen. Wij laten kinderen boven zichzelf uitstijgen en vaak hoger scoren dan het advies van de basisschool.


Zo maken wij verschil

  • Jij bent belangrijk! Wij willen weten wie jij bent, wat je nodig hebt en wat jij wilt bereiken. Samen met jou en je ouders/verzorgers gaan we de uitdaging graag aan. Daarom zijn de docenten elke schooldag van 08.15 uur tot en met 16.30 uur op school voor lessen, bijles, begeleiding en oudergesprekken.
  • Je leert het beste als je je goed voelt. Daarom kiezen wij voor een kleine, veilige school waar het rustig en netjes is en waar duidelijke regels gelden. Wij tonen respect voor elkaar, kijken kritisch naar onszelf, praten zaken uit en helpen elkaar.
  • Wij zijn allemaal gelijk, maar niemand is hetzelfde. Wij hebben allemaal iets anders nodig om te leren. Daarom behandelen wij iedere leerling bewust ongelijk. Je krijgt dus extra begeleiding als je dat nodig hebt en extra uitdaging als je dat aankunt.
  • Ook onze docenten blijven leren. Wij kijken met ons team steeds wat goed gaat en wat beter moet. We kijken bijvoorbeeld naar toets- en eindexamenresultaten, want die zeggen niet alleen iets over de leerlingen, maar ook over de lessen. Zo houden we samen de kwaliteit van Melanchthon Kralingen hoog.
  • Wij werken samen met jouw ouders/verzorgers. Met elkaar kunnen wij jou het beste helpen. Ons uitgangspunt is: we hebben regelmatig contact met elkaar, als het goed gaat en als het niet goed gaat.

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’