Science & Technologie

Onze school heeft een echt sciencelab. Dat is een soort van laboratorium waar je allerlei proefjes kunt doen. Daardoor leer je niet alleen uit een boek hoe het werkt, maar ook in de praktijk. Je leert er werken met een 3D-printer en soms moet je als een echte wetenschapper een witte jas aan en een veiligheidsbril. Leuk toch!?

In klas 1 en 2 krijg je het vak Science & Technologie in een ‘apart’ lokaal: een soort laboratorium – het sciencelab. Je doet vaak proefjes en leer je alles over de wereld van techniek.

Elk jaar organiseren we in de onderbouw een project ‘CSI Melanchthon’. Je werkt dan als een detective of een laborant om sporen te onderzoeken, waarmee je een misdrijf moet oplossen. Net als in het echt dus.

De leerlingen die in de bovenbouw (mavo) gekozen hebben voor het profiel ‘Science & Technologie’ en de kbl-leerlingen die Dienstverlening & Producten doen, volgen ook de Technologieroute.

Dat betekent dat de leerlingen elke week ook een paar lessen volgen op het mbo van het Techniekcollege. In de samenwerking met het Techniekcollege worden praktische opdrachten gemaakt op het gebied van technologie. Je kunt zelfs al een officieel VCA-diploma halen, waarmee je laat zien veilig en hygiënisch te kunnen werken in de technische sector. Je kunt dan makkelijker een stageplek, of baan vinden in de techniek.

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’