de meiden“Kunnen we niet gewoon de zomervakantie overslaan, zodat ik gelijk kan beginnen in klas 1?”
Deze vraag horen we regelmatig van leerlingen die bij ons in de brugklas gaan beginnen… en
terecht, want wij vinden het enorm belangrijk dat je het naar je het leuk vindt op onze school en dat je goede resultaten kunt halen.

Jaarstartgesprekken
We beginnen het nieuwe schooljaar met een kennismakingsgesprek met je mentor en met jou en (één van) je ouders. Tijdens dat gesprek spreken we verwachtingen naar elkaar uit, krijg je je lesrooster en andere belangrijke informatie. Ook je boekenpakket ontvang je bij dit jaarstartgesprek. Het gesprek duurt ongeveer 20 minuten en je ontvangt hiervoor in de laatste week van de zomervakantie een uitnodiging.

Wendagen
Een nieuwe start, op een nieuwe school… Om te wennen aan je nieuwe klas, hebben we de eerste dagen een programma gemaakt om ons beter te leren kennen. En zodat wij jou ook leren kennen! Je doet verschillende kennismakingsspelletjes, je gaat bowlen en kanoën. Na deze eerste week beginnen dan toch echt de lessen zoals ze in je lesrooster staan en kun je gaan werken aan het behalen van goede cijfers!

Projecten
Tijdens verschillende projecten in leerjaar 1, leer je ook wat de verschillende vakken met elkaar te maken hebben. We hebben bijvoorbeeld een project over de Middeleeuwen, waar je lesstof uit Mens & Maatschappij, Nederlands, Godsdienst en Kunst & Cultuur met elkaar combineert. We bezoeken het Muiderslot, een prachtig middeleeuws kasteel. Of we draaien een project over Taal & Rekenen, je maakt een ‘biologisch paspoort’ enz.

Eigen klaslokaal
De klassen in de onderbouw hebben hun lessen in een eigen klaslokaal. Daardoor weet je altijd precies waar je leshebt, je hoeft dus nooit door het gebouw te zoeken naar het goede lokaal. Doordat de lessen 100 minuten duren, heb je na elke les pauze. Daardoor kun je na elke les even naar je kluisje lopen om de boeken te pakken voor je les van na de pauze. In onze kantine kun je heerlijke broodjes bestellen, of een lekkere beker noodles.

Vakken
Je krijgt in leerjaar 1 les in verschillende vakken. Wij hebben een aantal daarvan samengevoegd, waardoor je niet zoveel verschillende vakken hebt. Dat scheelt niet alleen in je rooster, maar ook in het aantal verschillende docenten, of in het aantal toetsen per dag!

De vakken in leerjaar 1 zijn: Nederlands, Engels, Wiskunde, Mens & Maatschappij, Mens & Natuur, Science, Kunst & Cultuur, Bewegingsonderwijs, Godsdienst, Taal & Rekenen, Mentoruur en Leefstijl. In de mavo-klas heb je ook nog Frans.

20150522_142231 2015_Echt_Mooij_fotografie.drukwerk-0380

Goede sfeer

Een school moet niet alleen goed zijn, waar je goede resultaten haalt, maar ook leuk en gezellig! Natuurlijk moeten we daar ook met elkaar voor zorgen, dus daarin heb jij een belangrijke rol. Om een goede sfeer in de school te krijgen hebben we een aantal afspraken met elkaar gemaakt, die je door de hele school kunt zien hangen, maar je kunt ze ook hier downloaden: De Kr8cht van Kralingen.

Vragenformulier

Heb je nog vragen over de overstap naar onze brugklas, dan kun je die stellen door het onderstaande formulier in te vullen. Wij streven ernaar om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.