Hier voel je je welkom
Je krijgt les in een prachtig nieuw gebouw aan het Vredenoordplein. Aan de ene kant van het gebouw zitten alle onderbouwklassen, aan de andere kant de bovenbouwklassen. Naast de praktijklokalen voor de beroepsgerichte opleidingen, hebben we een echt sciencelab waar je leert om wetenschappelijke onderzoekjes te doen. We hebben een mooi lokaal voor kunst & cultuur en een eigen gymzaal. We hebben zelfs een eigen dansstudio en fitnessruimte.

Buiten de lessen…
In de aula kun je tijdens de pauzes gezellig op de tribunetrap zitten. Op het plein kun je voetballen in de pannakooi, tafelvoetballen en tafeltennissen. Of je gaat lekker samen in de zon zitten! Ook na school kun je dansen in de studio of fitnessen op school.

Milieuvriendelijk
Natuurlijk hebben we ook aan het milieu gedacht, want de elektriciteit voor ons gebouw wordt geleverd door slimme zonnecellen in de dakramen. En we hebben een ‘groen’ dak.

Ook de buurt is welkom
Melanchthon Kralingen is de eerste school in Nederland die een servicecentrum van de Centrale Bibliotheek heeft in het gebouw. Daarnaast hebben we hier ook een buurthuis, waar mensen uit de buurt kunnen komen voor een workshop, een kopje koffie, of om een broodje te eten.

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’