Plusprogramma Plusprogramma

Jij bent een supergoede leerling, dat weten wij. En wij willen graag het beste uit je halen. Als we zien dat jij méér kan dan wat je al doet, dan helpen we daar graag bij.

Onze mavo-leerlingen doen bijvoorbeeld allemaal examen in 7 vakken, in plaats van 6. Daarom heet het ook een mavo+. Als je daarna wilt doorstromen naar de havo, dan gaat dat makkelijker, omdat je al een extra vak hebt gedaan.

Maar ook als je door wilt gaan op het mbo heb je een voorsprong met een extra vak. In de onderbouw kun je op mavo-niveau een plusprogramma volgen als we denken dat je al eerder naar de havo kunt doorstromen.

Doe je een opleiding op bbl- of kbl-niveau, en je bent heel goed in één of meerdere vakken, dan kun je examen doen op een hoger niveau voor dat vak, of die vakken. Bijvoorbeeld: je volgt de opleiding Dienstverlening & Producten op kbl-niveau, maar je bent heel goed in Nederlands en Engels. Dan kun je je examen voor die vakken op mavo-niveau doen. Op je diploma staat er dan ook bij dat je Nederlands en Engels op mavo-niveau hebt afgerond.

In de onderbouw zien we ook vaak dat leerlingen zulke goede resultaten halen, dat we misschien kunnen overgaan naar een klas op een hoger niveau. Bijvoorbeeld van 1 bbl naar 2 kbl. Ook dan volg je vaak al een plusprogramma in de laatste periode, waarin je al toetsen krijgt op een hoger niveau. Daardoor weten we heel goed of het je ook gaat lukken.

Eigen laptop
Alle leerlingen krijgen van de school een eigen laptop. In je kluisje hebben we een oplaadpunt gemaakt, zodat je altijd je laptop, of je telefoon kunt opladen. Doordat je altijd beschikt over een eigen laptop, kun je heel gemakkelijk extra opdrachten maken die we voor je hebben klaargezet. We maken zelfs heel vaak toetsen digitaal!

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’