‘Extra’ is hier heel gewoon
Wij vinden wij het belangrijk dat jij een diploma haalt op het niveau dat het beste bij jou past. Wij willen jou daar graag bij helpen. En we doen meer. We helpen jou om je als persoon te ontwikkelen, zodat je nu en later goed in je vel zit en goed kunt leven en werken met andere mensen. ‘Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij’ is daarom een zin die wij vaak gebruiken. 

Jij bent belangrijk!
Wij willen het beste in jou naar boven halen. Dat doen we met een team van enthousiaste en vakkundige mensen. Wij willen weten wie jij bent, wat je nodig hebt en wat jij wilt bereiken. Samen met jou en je ouders/verzorgers gaan we de uitdaging graag aan. Daarom zijn de docenten elke schooldag van 08.15 uur tot en met 16.30 uur op school voor lessen, bijles, begeleiding en oudergesprekken.

Schoolbord

Bewust ongelijk behandelen
Wij zijn allemaal gelijk, maar niemand is hetzelfde. Wij hebben allemaal iets anders nodig om te leren. Daarom behandelen wij iedere leerling anders. Je krijgt dus extra begeleiding als je dat nodig hebt en extra uitdaging als je dat aankunt.

Fijne sfeer
Je leert het beste als je je goed voelt. Daarom kiezen wij voor een kleine, veilige school waar het rustig en netjes is en waar duidelijke regels gelden. Met zijn allen zijn we hier verantwoordelijk voor. We tonen respect voor elkaar, kijken kritisch naar onszelf, praten zaken uit en helpen elkaar.

Gemeenschap van lerende mensen
Ook onze docenten blijven leren. Wij kijken met ons team steeds wat goed gaat en wat beter moet. We kijken bijvoorbeeld naar toets- en eindexamenresultaten, want die zeggen niet alleen iets over de leerlingen, maar ook over de lessen. Onze docenten hebben een buddy die hen helpt bij het leren in de praktijk. Zo houden we samen de kwaliteit van Melanchthon Kralingen hoog.

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’