RTV Rijnmond: scholensluiting is rampzalig!

Een journaliste van RTV Rijnmond onderzocht op straat wat jongeren ervan vinden dat de regels rondom de uitbraak van corona gehandhaafd blijven tot 1 juni. En dus ook de scholen dicht blijven! Ze trof daarbij onze Salma, 4A, en tot haar stomme verbazing zei Salma hoezeer ze school mist!

Reden voor Marion Keete, de journaliste, om dat even na te vragen op onze school. Want wie verwacht nou dat een jongere openlijk zegt dat hij of zij school mist? Als snel bleek ook bij haar dat het voor ons niet zo bijzonder is: wij missen onze leerlingen ook en we hebben talloze leerlingen als Salma rondlopen…

Mentor S. Ntoane belt elke dag met al zijn leerlingen, zo ook met Salma. Zo onderhouden we het contact en weten we hoe het gaat met onze leerlingen. De lessen gaan online gewoon door, maar dat is toch niet hetzelfde als hen elke dag in de les hebben en kunnen praten met elkaar. “Voor de leerlingen is het rampzalig om zo lang thuis te zitten, ze missen de school, de warmte en betrokkenheid“, legt directeur D. Maharban uit. Al tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte stroomden de berichtjes binnen via Teams en Instagram: “Neeeeeeeee, meneer… 1 juni, dat kan niet! Mijn leven is verpest!“, vertelt J. Meester,docent Kunst & Cultuur, tijdens het radio-interview met dezelfde journalist.

Het mag duidelijk zijn: hopelijk mag de school snel weer open en kunnen we elkaar weer snel zien en spreken! Nog even volhouden, samen krijgen we corona onder controle!

Bekijk hier het bericht op Rijnmond.nl.

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’